Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» Nτάιμον για την ιδιωτική πίστωση

Η είσοδος των επενδυτών λιανικής στην αγορά ιδιωτικής πίστωσης μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, προειδοποίησε ο CEO της JP Morgan.

«Καμπανάκι» Nτάιμον για την ιδιωτική πίστωση

O Τζέιμι Ντάιμον προέβλεψε ότι θα εμφανιστούν προβλήματα στην αγορά ιδιωτικές πίστωσης και προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν ανυπολόγιστες συνέπειες, ιδίως από τη στιγμή που αποκτούν πρόσβαση και επενδυτές λιανικής. 

«Θέλετε να δώσετε πρόσβαση σε επενδυτές λιανικής σε κάποια από αυτά τα πιο δύσκολα ρευστοποιήσιμα προϊόντα; Λοιπόν, η απάντηση είναι "πιθανότατα ναι", αλλά μην συμπεριφέρεστε σαν να μην υπάρχει ρίσκο σε αυτό» δήλωσε την Τετάρτη σε τραπεζικό συνέδριο ο Ντάιμον. 

Η JP Morgan και άλλες τράπεζες ανταγωνίζονται με τη βιομηχανία ιδιωτικής πίστωσης, με κολοσσούς όπως η 
Apollo Global Management να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερα ντιλ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ντάιμον επισήμανε ότι πολλές από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά ιδιωτικής πίστωσης είναι «εξαιρετικές», αλλά όχι όλες και τα προβλήματα στην αγορά προκαλούνται συνήθως από αυτές που δεν είναι καλές.

«Έχω δει κάποια από αυτά τα ντιλ που αξιολογήθηκαν από οίκους αξιολόγησης και πρέπει να εξομολογηθώ ότι με σόκαρε η αξιολόγηση που έλαβαν» τόνισε. 

«Μου θυμίζει λίγο τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v