Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Θα συνεχιστούν όλο το 2024 οι μάχες στη Γάζα

Πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Γάζας-Αιγύπτου απέκτησε ο ισραηλινός στρατός, καταφέροντας πλήγμα στη δυνατότητα της Χαμάς να προμηθεύεται λαθραία όπλα. Παρ' όλα αυτά, ο μάχες θα συνεχιστούν για καιρό...

Ισραήλ: Θα συνεχιστούν όλο το 2024 οι μάχες στη Γάζα

Τον «επιχειρησιακό έλεγχο» σε ολόκληρο τον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας — συνολικής έκτασης 14 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων Γάζας-Αιγύπτου — ανέκτησε ο ισραηλινός στρατός.

O IDF ελέγχει πάνω από το 75% της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, δήλωσε νωρίτερα ο Τζάτσι Χανέγκμπι, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Ακόμη ο Ισραηλινός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας επισήμανε πως σε συνεργασία με την Αίγυπτο πρέπει να αποτραπεί το λαθρεμπόριο όπλων προς στη Γάζα.

Υποστήριξε επίσης πως αναμένει ότι οι μάχες στον θύλακο θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, τουλάχιστον.

Τα στρατεύματα των IDF ανακοίνωσαν, εξάλλου, πως βρίσκονται με φυσική παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας. Υπάρχει ένα μικρό τμήμα κοντά στην ακτή όπου δεν είναι παρούσες, αλλά το ελέγχουν με επιτήρηση και δύναμη πυρός.

Κατά μήκος του διαδρόμου δίπλα στη Ράφα, οι IDF ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει πάνω από 20 σήραγγες που περνούν στην Αίγυπτο, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Ο ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να αποκτά λαθραία όπλα από την Αίγυπτο, καθώς ο στρατός ελέγχει την περιοχή.

Ο εκπρόσωπος τύπου του στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι ο Διάδρομος της Φιλαδέλφειας χρησίμευε ως «φιλί ζωής για τη Χαμάς», απ' όπου διεξαγόταν λαθρεμπόριο όπλων.

«Τα στρατεύματά μας εντόπισαν δεκάδες εκτοξευτήρες ρουκετών», είπε, «έως και 10 μέτρα από τα αιγυπτιακά σύνορα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v