Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα $20 δισ. για τις 4 πιο μεγάλες εταιρείες delivery φαγητού

Οι μετοχές των εταιρειών Deliveroo, Just Eat Takeaway, Delivery Hero και DoorDash - των τεσσάρων μεγαλύτερων εισηγμένων επιχειρήσεων παράδοσης φαγητού σε ΗΠΑ και Ευρώπη - διαπραγματεύονται όλες πολύ κάτω από τα υψηλά της πανδημίας.

Χτύπημα $20 δισ. για τις 4 πιο μεγάλες εταιρείες delivery φαγητού

Οι κορυφαίοι όμιλοι online διανομής τροφίμων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν συσσωρεύσει πάνω από 20 δισ. δολάρια όλες μαζί σε λειτουργικές ζημίες, από τότε που μπήκαν στο χρηματιστήριο, μετά από μια σκληρή μάχη για μερίδιο αγοράς.

Οι μετοχές των εταιρειών Deliveroo, Just Eat Takeaway, Delivery Hero και DoorDash - των τεσσάρων μεγαλύτερων αυτόνομων, εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεων παράδοσης φαγητού στις ΗΠΑ και την Ευρώπη - διαπραγματεύονται όλες πολύ κάτω από τα υψηλά της εποχής της πανδημίας, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν διεξοδικά τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Μετά από μια περίοδο ανάπτυξης που τροφοδοτήθηκε από την πανδημία, οι τέσσερις εταιρείες αντιμετωπίζουν τώρα πιο σκληρό μακροοικονομικό περιβάλλον το οποίο έχει πλήξει τους καταναλωτές.

Καθώς προσπαθούν εκ νέου να επιδείξουν κερδοφορία στους επενδυτές, αθροιστικά οι ετήσιες λειτουργικές ζημίες τους έχουν φθάσει πλέον τα 20,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς των Financial Times και του αναλυτή του κλάδου theDelivery.World.

"Η προθυμία των επενδυτών να χρηματοδοτήσουν ζημίες έχει αλλάξει" και τώρα θέλουν οι επιχειρήσεις παράδοσης τροφίμων να "επιδείξουν βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη" μετά την αύξηση των επιτοκίων, δήλωσε ο αναλυτής της UBS Jo Barnet-Lamb.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v