Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ConocoPhillips σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Marathon Oil

Η συμφωνία θα αποτιμούσε την εταιρεία με έδρα το Χιούστον λίγο πάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της, ύψους $15 δισ.

Η ConocoPhillips σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Marathon Oil

Η ConocoPhillips, εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της επίσης πετρελαϊκής Marathon Oil σε μια πιθανή συμφωνία που θα περιλαμβάνει όλες τις μετοχές και θα αποτιμούσε την εταιρεία-στόχο με έδρα το Χιούστον λίγο πάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της, ύψους 15 δισ. δολαρίων, δήλωσαν άνθρωποι που έχουν ενημερωθεί για το θέμα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Ties, μια συμφωνία φάνηκε να είναι επικείμενη αργά το βράδυ της Τρίτης, αλλά εξακολουθούσε να υπάρχει ο κίνδυνος οι διαπραγματεύσεις να καταρρεύσουν ή ένας αντίπαλος πλειοδότης να καταστρέψει το σχέδιο εξαγοράς της Conoco.

Η συμφωνία θα είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από συμφωνίες μεγατόνων που έχουν αναδιαμορφώσει τον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ τους τελευταίους οκτώ μήνες, καθώς οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες επιδιώκουν να αρπάξουν τους καλύτερους εναπομείναντες σχιστολιθικούς πόρους της χώρας και να ενοποιήσουν έναν άλλοτε κατακερματισμένο τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v