Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volkswagen: Σχέδιο για ηλεκτρικό «αυτοκίνητο το λαού»

Την παραγωγή φθηνών ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει η Volkswagen με στόχο να ανταγωνιστεί τις κινεζικές εταιρείες. Το 2027 τα αποκαλυπτήρια. Ζητά «πολιτική στήριξη».

Volkswagen: Σχέδιο για ηλεκτρικό «αυτοκίνητο το λαού»

H Volkswagen θα εξελίξει ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο γερμανικός κολοσσός. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία ανέφερε ότι ο στόχος είναι η παραγωγή ηλκετρικών οχημάτων με κόστος γύρω στα 20.000 ευρώ.

Η παγκόσμια πρεμιέρα προγραμματίζεται για το 2027.

«Παρά την ελκυστική τιμή, τα ηλεκτρικά μας οχήματα θα καθορίσουν τα πρότυπα στη βασική κατηγορία όσον αφορά την τεχνολογία, τον σχεδιασμό, τν ποιότητα και την εμπειρία του πελάτη» δήλωσε σε ανακοίνωση ο CEO του ομίλου, Τόμας Σάφερ.

Η VW έχει αντιμετωπίσει πολλά πισωγυρίσματα στην εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μεταξύ αυτών προβλήματα στον σχεδιασμό του λογισμικού τα οποία έχουν καθυστερήσει την κυκλοφορία βασικών μοντέλων. Στην Κίνα, η VW έχει κυρίαρχη θέση στην αγορά των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, αλλά έχει βρεθεί πίσω από τις κινεζικές εταιρείες στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Renault είχε διεξάγει συνομιλίες με τη VW για πιθανή συνεργασία για την κατασκευή προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά οι συζητήσεις κατέρρευσαν. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Volkswagen σχεδιάζει να παρουσιάσει αρχικά τέσσερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα με τιμή κάτω των 25.000 ευρώ ήδη από το τέλος του επόμενου έτους. Αυτά τα οχήματα θα κατασκευαστούν στην Ισπανία.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου 20.000 ευρώ θα χρειαστεί πολιτική στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v