Απειλές Πούτιν: Συνέπειες αν χτυπηθεί η Ρωσία με δυτικά όπλα

Μήνυμα να μην δοθεί άδεια για ουκρανικά χτυπήματα εντός ρωσικού εδάφους με δυτικά όπλα. «Θα πρέπει να θυμούνται ότι, κατά κανόνα, πρόκειται για μικρές, πολύ πυκνοκατοικημένες χώρες», είπε. Δυτικοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.

Απειλές Πούτιν: Συνέπειες αν χτυπηθεί η Ρωσία με δυτικά όπλα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι το να δοθεί άδεια στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας με προηγμένα δυτικά όπλα θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο και να οδηγήσει σε «σοβαρές συνέπειες».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, που προμηθεύουν την Ουκρανία με προηγμένα όπλα θα πρέπει να «παραδεχτούν στον εαυτό τους με τι παίζουν» και άφησε να εννοηθεί ότι η Μόσχα θα μπορούσε να απαντήσει.

«Θα πρέπει να θυμούνται ότι, κατά κανόνα, πρόκειται για μικρές, πολύ πυκνοκατοικημένες χώρες», είπε ο Πούτιν μετά από κρατική επίσκεψη στο Ουζμπεκιστάν, σύμφωνα με το Interfax. «Αυτός είναι ο παράγοντας που πρέπει να έχουν κατά νου πριν μιλήσουν για πλήγμα σε ρωσικό έδαφος».

Υπάρχουν εκπαιδευτές στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δυτικοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία προσποιούμενοι τους μισθοφόρους μαχητές. 

«Υπάρχουν ειδικοί εκεί που εμφανίζονται ως μισθοφόροι» τόνισε σύμφωνα με το AFP ο Πούτιν σε συνέντευξη τύπου όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του αρχιστράτηγου της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Σίρσκι, ότι υπέγραψε συμφωνία για την έλευση Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών στη χώρα. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν ανέφερε ακόμα ότι Γάλλοι μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό και προειδοποίησε ότι αν εμφανιστεί και ο γαλλικός τακτικός στρατός εκεί θα είναι ένα ακόμα βήμα προς μια παγκόσμια σύρραξη. 

Ο Πούτιν σημείωσε ακόμα ότι η Ουκρανία είναι αυτή που έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, λέγοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν θέλουν να συμφωνήσουν, αλλά προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο, πρόσθεσε. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η Ουκρανία πρέπει να διενεργήσει εκλογές μετά τη λήξη της πενταετούς θητείας του Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η μόνη νομιμοποιημένη εξουσία αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία είναι το κοινοβούλιο και ότι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι αυτός που πρέπει να αναλάβει τα ηνία της χώρας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v