Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασκάρι (Fed): Δεν πρέπει να αποκλείουμε μια αύξηση επιτοκίων

Πρέπει να περάσουν περισσότεροι μήνες θετικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, προτού η Fed μειώσει τα επιτόκια, υπογράμμισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Νιλ Κασκάρι.

Κασκάρι (Fed): Δεν πρέπει να αποκλείουμε μια αύξηση επιτοκίων
Νιλ Κασκάρι, αξιωματούχος της Fed

H Fed πρέπει να περιμένει να καταγραφεί αξιοσημείωτη πρόοδος στον πληθωρισμό, προτού μειώσει τα επιτόκια, δήλωσε στο CNBC ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Νιλ Κασκάρι.

Ερωτώμενος ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να μειώσει η Fed τα επιτόκια μία ή δύο φορές φέτος, ο Κασκάρι απάντησε: «Πολλοί περισσότεροι μήνες θετικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, πιστεύω, για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση ότι είναι κατάλληλο να χαλαρώσουμε τη νομισματική πολιτική».

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε ακόμα και να αυξήσει τα επιτόκια, αν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει περαιτέρω. 

«Δεν πιστεύω ότι θα έπρεπε να αποκλείσουμε τίποτα τη δεδομένη στιγμή», πρόσθεσε. 

Ο Κασκάρι υπογράμμισε ότι είναι βέβαιος ότι η Fed θα επιτύχει τελικά τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό, αλλά πρόσθεσε ότι δεν βλέπει ανάγκη να βιαστεί η κεντρική τράπεζα και να μειώσει τα επιτόκια. «Πιστεύω πρέπει να πάρουμε τον χρόνο μας και να το κάνουμε σωστά», σημείωσε. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v