Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυτικές εταιρείες κάνουν πίσω και δεν αποχωρούν από τη Ρωσία

Πάνω από 2.100 πολυεθνικές εταιρείες παρέμειναν στη Ρωσία από το 2022, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. «Εχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση», δηλώνει στέλεχος.

Δυτικές εταιρείες κάνουν πίσω και δεν αποχωρούν από τη Ρωσία

Δυτικές εταιρείες όπως η Avon Products, η Air Liquide και η Reckitt, παρέμειναν στη Ρωσία, παρότι δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να φύγουν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς τα γραφειοκρατικά εμπόδια αυξάνονται και η καταναλωτική δραστηριότητα ανακάμπτει.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μάρκα καλλυντικών που ανήκει στη Natura, ο γαλλικός παραγωγός βιομηχανικού αερίου και ο βρετανικός καταναλωτικός όμιλος που παράγει τα πάντα, από παυσίπονα μέχρι προφυλακτικά, είναι μεταξύ των εκατοντάδων δυτικών ομίλων που παρέμειναν στη χώρα μετά την εισβολή πλήρους κλίμακας το 2022.

«Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν βρεθεί πραγματικά σε μια δύσκολη θέση», δήλωσε ένα στέλεχος που εργάζεται με δυτικές εταιρείες στη χώρα. «Είπαν ότι θα φύγουν. Τους παρουσιάστηκε μια επιλογή αγοραστών που ήταν απαράδεκτη γι' αυτούς».

Συνολικά, πάνω από 2.100 πολυεθνικές εταιρείες παρέμειναν στη Ρωσία από το 2022, σύμφωνα με τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Κιέβου, σε σύγκριση με περίπου 1.600 διεθνείς εταιρείες που είτε εγκατέλειψαν την αγορά είτε μείωσαν τις δραστηριότητές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v