Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεν: Είναι κατάλληλη στιγμή για μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Την εκτίμηση ότι έχει έρθει η ώρα για να ξεκινήσει η ΕΚΤ τις μειώσεις επιτοκίων εξέφρασε ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Όλι Ρεν.

Ρεν: Είναι κατάλληλη στιγμή για μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη βρίσκεται σε σταθερά πτωτική τροχιά, τόνισε ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Όλι Ρεν. 

«Χάρη στη διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού, κινούμαστε προς τον στόχο του 2% με βιώσιμο τρόπο και θα είναι κατάλληλη στιγμή να χαλαρώσουμε τη νομισματική πολιτική τον Ιούνιο και να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια», δήλωσε ο Ρεν σε ομιλία που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας. 

«Αυτό προφανώς στηρίζεται στην υπόθεση ότι η τάση μείωσης του πληθωρισμού θα συνεχιστεί και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω πισωγυρίσματα σε γεωπολιτικό επίπεδο και στις τιμές της ενέργειας», πρόσθεσε.

Τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός στο 2,4%, καταγράφοντας τον έβδομο διαδοχικό μήνα κάτω από το 3%, παρά την ήπια ανάκαμψη τον Δεκέμβριο. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου θα δημοσιευτούν την Παρασκευή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v