Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ Γκρος: Χειρότερη επιλογή για τα treasuries η εκλογή Τραμπ

Το πρόγραμμά του υποστηρίζει συνεχείς φορολογικές περικοπές και ελλείμματα, επισημαίνει ο γνωστός επενδυτής. Προειδοποίηση και για τις αγορές μετοχών.

Μπιλ Γκρος: Χειρότερη επιλογή για τα treasuries η εκλογή Τραμπ

Μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα ήταν «πιο πτωτική» (bearish) και «αποδιοργανωτική» για τις αγορές ομολόγων από την επανεκλογή του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκρος, τον επί μακρόν επενδυτή σταθερού εισοδήματος.

Η επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα επιδεινώσει τα αυξανόμενα ελλείμματα των ΗΠΑ, δήλωσε ο Γκρος στους Financial Times.

«Ο Τραμπ είναι ο πιο "bearish" από τους υποψηφίους απλώς και μόνο επειδή τα προγράμματά του υποστηρίζουν συνεχείς φορολογικές περικοπές και ακριβότερα πράγματα», είπε ο Γκρος, αν και σημείωσε ότι η προεδρία του Μπάιντεν ήταν επίσης υπεύθυνη για τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανών που χρηματοδοτήθηκαν με έλλειμμα.

Τα σχόλια του Γκρος έρχονται λιγότερο από έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του Νοεμβρίου. Ο Τραμπ προηγείται στις περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις καθώς και σε αρκετές πρόσφατες έρευνες σε βασικές πολιτείες που είναι πιθανό να κρίνουν τις εκλογές. 

Τα σχόλια του Γκρος υποσκάπτουν ένα από τα κεντρικά επιχειρήματα του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία: ότι θα ήταν καλύτερος διαχειριστής της αμερικανικής οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών από τον Μπάιντεν.

Ένα από τα βασικά οικονομικά σχέδια του Τραμπ είναι η δέσμευση να καταστήσει μόνιμες τις φορολογικές του περικοπές το 2017, μια κίνηση που η Επιτροπή για έναν Υπεύθυνο Προϋπολογισμό, ένα think tank, αναμένει ότι θα κοστίσει 4 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Ο Γκρος είναι επίσης σχετικά απαισιόδοξος για τις αγορές μετοχών των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές «πρέπει να μετριάσουν τις προσδοκίες τους» αντί να αναμένουν μια επ' αόριστον επανάληψη της περσινής απόδοσης 24% για τον S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v