Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Στόλτενμπεργκ στηρίζει τη χρήση δυτικών όπλων για στόχους εντός Ρωσίας

Έχει έρθει η ώρα για τους συμμάχους να εξετάσουν αν πρέπει να άρουν κάποιους από τους περιορισμούς που έχουν επιβάλλει όσον αφορά τα όπλα που δίνουν στην Ουκρανία, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ. Αντιδράσεις από την Ιταλία.

Ο Στόλτενμπεργκ στηρίζει τη χρήση δυτικών όπλων για στόχους εντός Ρωσίας

Τα μέλη του ΝΑΤΟ που στέλνουν στην Ουκρανία πρέπει να χαλαρώσουν την απαγόρευση για τη χρήση τους κατά στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στον Economist.

«Έχει έρθει η ώρα για τους συμμάχους να εξετάσουν αν πρέπει να άρουν κάποιους από τους περιορισμούς που έχουν επιβάλλει όσον αφορά τα όπλα που δίνουν στην Ουκρανία» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ. 

Σχολιάζοντας την σημερινή συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στο βρετανικό περιοδικό, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε: «Ανήκουμε στο ΝΑΤΟ, αλλά κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται συλλογικά».

«Οι επιλογές του Κιέβου είναι επιλογές του Κιέβου. Εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη στην Ουκρανία και τα στρατιωτικά μέσα που στέλνει η Ιταλία χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας, εργαζόμαστε για την ειρήνη», πρόσθεσε ο Ταγιάνι. «Τα μηνύματα που φτάνουν από την Ρωσία, προκαλούν και έναν υβριδικό πόλεμο, τον οποίο αντιμετωπίζουμε, αλλά πρέπει να εργαστούμε πάντα για την ειρήνη και για να χαμηλώσουμε τους τόνους», ολοκλήρωσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Με πληροφορίες από Economist, ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v