Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νάγκελ: Η ΕΚΤ πρέπει να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο για δεύτερη μείωση επιτοκίων

Υπομονή συνέστησε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης όσον αφορά τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Υποστήριξε ότι τα στοιχεία για τους μισθούς δείχνουν ότι η ΕΚΤ πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση.

Νάγκελ: Η ΕΚΤ πρέπει να περιμένει ως τον Σεπτέμβριο για δεύτερη μείωση επιτοκίων
Γιοακίμ Νάγκελ, πρόεδρος της Bundesbank

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει πιθανότατα να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο για οποιαδήποτε νέα μείωση επιτοκίων αφότου ξεκινήσει τη χαλάρωση της νομισματική πολιτικής στον Ιούνιο, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ

Σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να βιαστεί να προχωρήσει σε δεύτερη μείωση επιτοκίων. 

«Αν γίνει μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, θα πρέπει να περιμένουμε, και πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε πιθανότατα μέχρι τον Σεπτέμβριο» σημείωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο περιθώριο της συνόδου της G7 στην Ιταλία.

«Δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμένα ότι τα στοιχεία για τους μισθούς ήταν σχετικά ισχυρά. Οι μισθοί είναι συχνά ένας δείκτης που παρουσιάζει χρονική υστέρηση, οπότε ότι είδαμε στην τελευταία μέτρηση σχετίζεται με το επίπεδο του πληθωρισμού στο παρελθόν» υπογράμμισε. 

«Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία για τους μισθούς ήταν ψηλά οπότε πρέπει να διατηρήσουμε την εγρήγορση μας» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v