Goldman Sachs: Σεπτέμβριο η πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed

H επενδυτική τράπεζα προέβλεπε προηγουμένως ότι η Fed θα ξεκινήσει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής τον Ιούλιο. Ανθεκτική η αμερικανική οικονομία παρά τα υψηλά επιτόκια.

Goldman Sachs: Σεπτέμβριο η πρώτη μείωση επιτοκίων από τη Fed

Η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με οικονομολόγους της Goldman Sachs, οι οποίοι μετέθεσαν για αργότερα την αρχική πρόβλεψη ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εν μέσω ενδείξεων ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική.

«Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καταγράψαμε ότι τα σχόλια αξιωματούχων της Fed υποδήλωναν ότι μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο θα απαιτούσε όχι μόνο καλύτερα στοιχεία για τον πληθωρισμό αλλά και αισθητά σημάδια αδυναμίας στην αγορά εργασίας», τόνισαν οικονομολόγοι της επενδυτικής τράπεζας σε σημείωμα.

Η Goldman Sachs ήταν μια από τις τελευταίες τράπεζες της Wall Street που στοιχημάτισε ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούλιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Nomura μετέθεσε την πρόβλεψή της από τον Ιούλιο στον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι «ο πήχης για τη μείωση των επιτοκίων φαίνεται να έχει αυξηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v