Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kαλά... Χριστούγεννα η δεύτερη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Η Danske Bank επικαλείται τον επίμονο πληθωρισμό και την ισχυρή έναρξη χρονιάς για την οικονομία. Δυνατή η αγορά εργασίας, ψηλά οι μισθοί -αυτοί οι παράγοντες προκαλούν ανησυχίες.

Kαλά... Χριστούγεννα η δεύτερη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ

Η Danske Bank δεν προβλέπει πλέον ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενη τον επίμονο πληθωρισμό και το ισχυρό ξεκίνημα της οικονομίας της ευρωζώνης το 2024.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μειώσουν το κόστος δανεισμού τον Ιούνιο, όπως αναμένεται ευρέως, και ξανά τον Δεκέμβριο, ανέφεραν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Piet Christiansen.

Τα πρόσφατα στοιχεία σημαίνουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να περιμένει προτού ξεκινήσει μια σειρά μειώσεων, ανέφεραν.

Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου στην ευρωζώνη των 20 χωρών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, καθώς η μεταποίηση πλησιάζει στο τέλος μιας μακράς ύφεσης και οι υπηρεσίες συνεχίζουν να ενισχύονται. Με την αγορά εργασίας να παραμένει εύρωστη και τους μισθούς να αυξάνονται περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στις αρχές του έτους, υπάρχει ανησυχία ότι ο πληθωρισμός μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει στο 2%.

«Θεωρούμε αξιοσημείωτη την ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας», έγραψε ο Christiansen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v