Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορυφαίος trader βλέπει τον χαλκό στις $40.000!

Τέσσερις φορές πάνω από ό,τι είναι σήμερα. Κρίσιμο μέταλλο για ηλεκτρικά οχήματα, ηλιακά πάνελ, αιολικά πάρκα... βρίσκεται στην καρδιά της ενεργειακής μετάβασης.

Κορυφαίος trader βλέπει τον χαλκό στις $40.000!

Τετραπλάσια τιμή για τον χαλκό τα επόμενα χρόνια αναμένει ο μάνατζερ hedge fund, Pierre Andurand, στις 40.000 δολάρια ανά τόνο, καθώς η ραγδαία αύξηση της ζήτησης προκαλεί την εξάντληση των παγκόσμιων αποθεμάτων του κόκκινου μετάλλου.

Η πεποίθηση του Andurand για την αγορά χαλκού βοήθησε το fund του, Commodities Discretionary Enhanced, ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, να ανακάμψει από την απώλεια 55% πέρυσι, η οποία προήλθε καθώς τα bullish στοιχήματά του στο πετρέλαιο απέτυχαν. Το fund έχει σημειώσει άνοδο 83% φέτος, με τα κέρδη να προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα εμπορευμάτων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις επιδόσεις.

Ο χαλκός, ένα κρίσιμο μέταλλο στην καρδιά της ενεργειακής μετάβασης, έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 20% φέτος, αγγίζοντας το ρεκόρ των 11.000 δολαρίων ανά τόνο αυτή την εβδομάδα. Αλλά ο Andurand, ένας από τους πιο γνωστούς traders εμπορευμάτων στον κόσμο, πιστεύει ότι το ράλι έχει πολύ περισσότερο δρόμο μπροστά του, καθώς η προσφορά αγωνίζεται να συμβαδίσει με τη ζήτηση.

«Κινούμαστε προς τον διπλασιασμό της αύξησης της ζήτησης για χαλκό λόγω του εξηλεκτρισμού του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων, των ηλιακών πάνελ, των αιολικών πάρκων, αλλά και της στρατιωτικής χρήσης και των κέντρων δεδομένων», δήλωσε στους Financial Times.

«Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στις 40.000 δολάρια ανά τόνο μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια περίπου. Δεν λέω ότι θα παραμείνει εκεί τότε -τελικά θα έχουμε μια ανταπόκριση της προσφοράς, αλλά αυτή η ανταπόκριση της προσφοράς θα χρειαστεί πάνω από πέντε χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v