Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατά ντιλ στο private crediting αναζητά η JP Morgan

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα στρέφεται όλο και περισσότερο σε εναλλακτικές δραστηριότητες, ψάχνοντας για καλές συμφωνίες στον χώρο της ιδιωτικής πίστωσης. Στόχος η ενίσχυση του asset management, που ήδη μετρά 3,6 τρισ. δολάρια.

Δυνατά ντιλ στο private crediting αναζητά η JP Morgan

Προς άγραν... ιδιωτικής πίστωσης βγαίνει η JP Morgan, προκειμένου να μεγεθύνει περαιτέρω τον βραχίονα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ύψους 3,6 τρισ. δολαρίων.

Η εν λόγω μονάδα της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας αναζητά μια ιδιωτική εταιρεία πίστωσης που θα μπορούσε να ενισχύσει τις δραστηριότητες private capital, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας. Στο πλαίσιο του εγχειρήματος, διεξήχθησαν συνομιλίες για την αγορά της Monroe Capital με έδρα το Σικάγο φέτος, που όμως δεν ευδοκίμησαν.

Το ενδιαφέρον για τον κλάδο ιδιωτικής πίστωσης, αξίας 1,7 τρισ. δολαρίων, έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Τιτάνες εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων, όπως η Ares Management και η Apollo Global Management, έχουν ρίξει χρήματα σε ολοένα και μεγαλύτερες συμφωνίες για τα χαρτοφυλάκιά τους. Άλλοι επενδυτές, καθώς και οι ίδιες οι τράπεζες, επιθυμούν επίσης να ριχτούν στη μάχη.

Η επενδυτική JP Morgan έχει ήδη διαθέσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια στον άμεσο δανεισμό. Παράλληλα, τρέχει συνεργασίες με διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων για να συμμετάσχει σε σειρά από ντιλ με την ιδιωτική πίστωση. 

Η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, που διαχειρίζεται χρήματα πλουσίων ή θεσμών όπως χορηγίες και συνταξιοδοτικά ταμεία, επιδιώκει να αυξήσει τις προσφορές private credit. Διαχειρίστηκε 17 δισ. δολάρια στον κλάδο στο τέλος του περασμένου έτους -λιγότερο από τα 19 δισ. δολάρια σε κεφάλαια που διαχειριζόταν η Monroe μετά την 1η Απριλίου.

Για έναν άμεσο δανειστή, η πώληση σε μια μεγάλη τράπεζα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο franchise της. Η επιχείρηση θα μεταπηδούσε από μια λιγότερο ελεγχόμενη περιοχή του χρηματοπιστωτικού κλάδου σε μια άλλη που υπόκειται σε αυστηρούς κανόνες και σε εποπτικές αρχές. Έχοντας αυτό κατά νου, ορισμένοι ιδιωτικοί πιστωτές έχουν προτιμήσει να συνεργάζονται με τράπεζες παρά να συνδυάζουν τις δραστηριότητές τους.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v