Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το δολάριο

Η απόκλιση στην πορεία της νομισματικής πολιτικής πιθανότατα θα κρατήσει το δολάριο ισχυρότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εκτιμούν αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το δολάριο

Το δολάριο μπορεί να συνεχίσει την ανοδική του πορεία για μεγαλύτερο διάστημα, αν η Fed διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, την ώρα που άλλες κεντρικές τράπεζες προχωρήσουν σε μείωση του κόστους δανεισμού, σύμφωνα με την Goldman Sachs. 

«Αν η Fed κρατήσει τα επιτόκια σταθερά αλλά περισσότερες κεντρικές τράπεζες αποφασίσουν να προχωρήσουν σε χαλάρωση αντί να περιμένουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, τότε η απόκλιση στην πορεία της νομισματικής πολιτικής πιθανότατα θα κρατήσει το δολάριο ισχυρότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ανέφεραν σε σημείωμα προς τους επενδυτές αναλυτές του επενδυτικού κολοσσού. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αναλυτές της Goldman Sachs βλέπουν μειώσεις επιτοκίων τον Ιούνιο στον Καναδά, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ευρωζώνη

Το αμερικανικό νόμισμα έχει ενισχυθεί έναντι όλων των νομισμάτων των δέκα μεγαλύτερων οικονομιών φέτος. O δείκτης δολαρίου  του Bloomberg έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 3%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v