Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περίμεναν μεγαλύτερη πτώση του πληθωρισμού στη Βρετανία

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν τον Απρίλιο, από 3,2% τον προηγούμενο μήνα. Αμφιβολίες για το πότε η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Περίμεναν μεγαλύτερη πτώση του πληθωρισμού στη Βρετανία

Λιγότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, τροφοδοτώντας αμφιβολίες σχετικά με το πότε η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒΟΕ) μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν τον Απρίλιο, από 3,2% τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ήταν πάνω από τις προσδοκίες της BOE και των οικονομολόγων για 2,1%.

Ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2021, τα στοιχεία για παρατεινόμενες πιέσεις στις τιμές είναι πιθανό να κάνουν τον διοικητή της BOE Άντριου Μπέιλι και τους συναδέλφους του πιο απρόθυμους να προχωρήσουν γρήγορα σε χαλάρωση του υψηλότερου κόστους δανεισμού των τελευταίων 16 ετών.

Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών - τον οποίο η BOE παρακολουθεί προσεκτικά για ενδείξεις εγχώριων πιέσεων - παρέμεινε ελάχιστα μεταβαλλόμενος στο 5,9% μετά από μέτρηση 6% τον προηγούμενο μήνα. Η δομική μέτρηση των τιμών που εξαιρεί το ευμετάβλητο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας μειώθηκε στο 3,9% από 4,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v