Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανατροπή: «Ναι» από Γερμανία για αξιοποίηση εσόδων από παγωμένα ρωσικά assets

Το Βερολίνο είναι έτοιμο να συμφωνήσει με σχέδιο της Ουάσινγκτον και να στηρίξει, μέσα από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, βοήθεια $50 δισ. προς την Ουκρανία.

Ανατροπή: «Ναι» από Γερμανία για αξιοποίηση εσόδων από παγωμένα ρωσικά assets

Σε μια ανατροπή, οι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν ένα σχέδιο των ΗΠΑ να αξιοποιήσουν τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία -τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Ευρώπη-, για να στηρίξουν βοήθεια ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η συγκατάθεση της Γερμανίας θα μπορούσε να είναι ένα κρίσιμο βήμα που φέρνει την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της πιο κοντά στην εξασφάλιση ενός σημαντικού νέου πακέτου βοήθειας για το Κίεβο και στη διασφάλιση της δέσμευσης των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ λένε ότι η δυναμική συγκεντρώνεται πίσω από την αμερικανική πρόταση, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ομάδας των Επτά, που συναντώνται στη Στρέσα της Ιταλίας για την ετήσια συνεδρίασή τους, η οποία αρχίζει την Πέμπτη.

Ωστόσο, οι Γερμανοί αξιωματούχοι δεν αναμένουν ότι θα υπάρξει τελική συμφωνία μέχρι τη συνάντηση των ηγετών της G7 στις 13-15 Ιουνίου, ούτε ότι η εφαρμογή θα γίνει μέχρι την επόμενη χρονιά, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v