Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Οχι» Γέλεν σε παγκόσμιο φόρο στους δισεκατομμυριούχους

Οι ΗΠΑ βάζουν «πάγο» στα σχέδια της Βραζιλίας για την επιβολή ενός παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους. Κατά της πρότασης στη G20 θα ταχθεί η Γέλεν.

«Οχι» Γέλεν σε παγκόσμιο φόρο στους δισεκατομμυριούχους

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στην επιβολή ενός ελάχιστου παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους, τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, απορρίπτοντας πρόταση που της Βραζιλίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών της G20. 

Η Βραζιλία έχει αναλάβει την προεδρία της G20 έως τον Νοέμβριο του 2024 και έχει απευθύνει έκκληση στα μέλη να διαμορφώσουν μια ενιαία προσέγγιση στη φορολόγηση των κροίσων που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους. 

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η Γέλεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα παρέχουν στήριξη στο ζήτημα αυτό.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Fed αναμένεται να συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της G7 αργότερα αυτή την εβδομάδα, όπου πρόκειται να συζητήσουν τον παγκόσμιο φόρο στον πλούτο.  

«Πιστεύουμε στην προοδευτική φορολόγηση. Αλλά όσον αφορά την ιδέα για μια κοινή παγκόσμια ρύθμιση για τη φορολόγηση δισεκατομμυριούχων με τα έσοδα να αναδιανέμονται με κάποιο τρόπο - δεν στηρίζουμε μια διαδικασία για να το επιτύχουμε αυτό. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να στηρίξουμε» πρόσθεσε. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v