Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό όλων των εποχών χτυπάει ο χρυσός

Το υποτονικό δολάριο κύριος οδηγός της ανόδου. Κατεβάζει ταχύτητα ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και ενισχύονται οι προσδοκίες ότι η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε μείωση επιτοκίων, γεγονός που συγκρατεί το αμερικανικό νόμισμα.

Υψηλό όλων των εποχών χτυπάει ο χρυσός

Ιστορικό υψηλό χτύπησαν οι τιμές του χρυσού σήμερα Δευτέρα, καθώς η τάση επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει σύντομα στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της, ενώ το ασήμι έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 11 ετών. 

Σύμφωνα με το CNBC, ο χρυσός καταγράφει σήμερα κέρδη 1,4%, στα 2.452 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο κύριος οδηγός για τον χρυσό είναι ότι υπάρχει ένα ήπιο αμερικανικό δολάριο. Το κλίμα ενισχύεται με βάση το ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια σύντομα, δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής της χρηματοπιστωτικής αγοράς στην Capital.com.

Ο δείκτης δολαρίου παρέμεινε υποτονικός, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ελκυστικό για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν σημάδια χαλάρωσης του πληθωρισμού και οι traders βλέπουν τώρα πιθανότητα 65% για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων έως τον Σεπτέμβριο.

Ο χρυσός είναι γνωστός ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v