Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,3%, λιγότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. Στο 3,6% ο δομικός πληθωρισμός, χαμηλό τριών ετών. Βουτάνε οι αποδόσεις των treasuries. Απώλειες για το δολάριο.

ΗΠΑ: Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Ο πληθωρισμός κατέβασε ταχύτητα τον Απρίλιο στις ΗΠΑ σε ετήσια βάση, με τη μέτρηση να ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο 3,4% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, έναντι ανόδου 3,5% τον Μάρτιο. Aυτή ήταν η πρώτη ετήσια πτώση του πληθωρισμού τους τελευταίους έξι μήνες. 

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης κινήθηκε 0,3% υψηλότερα έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 0,4%. Τον Μάρτιο ο δείκτης είχε καταγράψει μηνιαία άνοδο 0,4%. 

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε άνοδο 3,6% σε ετήσια βάση. Τον Μάρτιο είχε ενισχυθεί κατά 3,8%.

To επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2021.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης ενισχύθηκε 0,3%, χαμηλότερα από τη μηνιαία άνοδο 0,4% που είχε σημειώσει τον Μάρτιο.

Οι μετρήσεις του δομικού δείκτη ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Αμέσως μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου καταγράφουν μεγάλη πτώση. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί 5 μονάδες βάσης στο 4,38%. 

Την ίδια στιγμή, το δολάριο διευρύνει τις απώλειες έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0859 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v