Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτα ετήσια κέρδη μετά από τρία χρόνια για το SoftBank Vision Fund

Είχε περάσει δύσκολες στιγμές στο οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2023, καταγράφοντας ζημίες-ρεκόρ ύψους περίπου 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Πρώτα ετήσια κέρδη μετά από τρία χρόνια για το SoftBank Vision Fund

Η SoftBank κατέγραψε κέρδη 7,24 δισεκατομμυρίων ιαπωνικών γεν (4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από το Ταμείο Vision Fund κατά το οικονομικό έτος που έληξε τον φετινό Μάρτιο, στην πρώτη φορά που ο εμβληματικός επενδυτικός βραχίονας της τεχνολογίας σημείωσε κέρδη από το 2021.

Οπως μεταδίδει το CNBC, το Vision Fund πέρασε δύσκολες στιγμές στο οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2023, καταγράφοντας ζημίες-ρεκόρ ύψους περίπου 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω της πτώσης των τιμών των τεχνολογικών μετοχών και της απογοήτευσης ορισμένων από τα στοιχήματα της επιχείρησης στην Κίνα.

Ωστόσο, το τρίμηνο του Ιουνίου του περασμένου έτους, το Vision Fund σημείωσε το πρώτο επενδυτικό κέρδος σε πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, σηματοδοτώντας τα πρώτα στάδια ανάκαμψης.

Ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, επισήμανε το 2023 ότι η επιχείρηση θα περάσει σε κατάσταση "επίθεσης", από την κατάσταση άμυνας, και θα απομακρυνθεί από την προσεκτική προσέγγισή της για να αρχίσει να πραγματοποιεί περισσότερες επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v