Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πιέσεις στην αγορά εργασίας τον Απρίλη

Ενισχύονται οι ελπίδες για μείωση επιτοκίων τους επόμενους μήνες από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Λιγότερες οι νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

ΗΠΑ: Πιέσεις στην αγορά εργασίας τον Απρίλη

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε λιγότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Απρίλιο, ενώ το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι θέσεις εργασίας - εξαιρουμένου του τομέα γεωργίας - κινήθηκαν ανοδικά κατά 175.000, κάτω από την εκτίμηση για 240.000 του Dow Jones, ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% έναντι των προσδοκιών ότι θα διατηρηθεί σταθερό στο 3,8%.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 3,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αμφότερες κάτω από τις προβλέψεις, δίνοντας ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v