Γέλεν: Ισχυρή η αμερικανική οικονομία

Τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη ευθυγραμμίζονται με την επιστροφή του πληθωρισμού σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Γέλεν: Ισχυρή η αμερικανική οικονομία

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν τόνισε την Πέμπτη ότι η αμερικανική οικονομία  «συνεχίζει να έχει πολύ καλή απόδοση» και υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. 

«Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αποδίδει πολύ, πολύ καλά» ανέφερε η Γέλεν σε συνέντευξη με το Reuters μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο. Όπως δήλωσε, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία και η αγορά εργασίας είναι ισχυρές.

Η ίδια σημείωσε ότι αναμένει ο πληθωρισμός στην αγορά κατοικίας να κινηθεί χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. 

«Τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη ευθυγραμμίζονται με την επιστροφή του πληθωρισμού σε πιο φυσιολογικά επίπεδα» σημείωσε.

Η Γέλεν αρνήθηκε ότι η αμερικανική οικονομία έχει «υπερθερμανθεί», επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί ότι οι μισθολογικές πιέσεις αποτελούν πηγή πληθωρισμού. 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v