Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέση Ανατολή: Μετακινήσεις πολεμικών πλοίων από ΗΠΑ εν αναμονή επίθεσης του Ιράν

Αναδιάταξη δυνάμεων από τις ΗΠΑ περιμένοντας τις επόμενες κινήσεις της Τεχεράνης.

Μέση Ανατολή: Μετακινήσεις πολεμικών πλοίων από ΗΠΑ εν αναμονή επίθεσης του Ιράν

Οι ΗΠΑ επανατοποθέτησαν αρκετά πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή εν αναμονή μιας ιρανικής επίθεσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο διοικητής της CENTCOM των ΗΠΑ στρατηγός Μάικλ Έρικ Κουρίλα βρέθηκε στο Ισραήλ την Παρασκευή για να συντονίσει τις αμυντικές κινήσεις των ΗΠΑ με το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

Η WSJ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ επανατοποθέτησαν δύο αντιτορπιλικά, ένα που βρίσκονταν ήδη στη Μέση Ανατολή και ένα άλλο που ήταν εκτός περιοχής. Σύμφωνα με ανώνυμο αξιωματούχο, ένα εξ αυτών φέρεται να είναι εξοπλισμένο με σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis.

Οι ΗΠΑ ανησυχούν έντονα ότι ένα χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ θα οδηγούσε σε έναν περιφερειακό πόλεμο, ο οποίος, με τη σειρά του, θα οδηγούσε σε επιδείνωση της συνολικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, απογοητευμένοι από την απόφαση του Ισραήλ να μην τους ενημερώσει για το χτύπημα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, πίεσαν τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με το πώς το Ισραήλ θα μπορούσε να απαντήσει σε μια ιρανική επίθεση. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στη WSJ ότι αυτό έγινε εν μέρει για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v