Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Αμερικανοί λένε ότι χρειάζονται 1,5 εκατ. δολάρια για να βγουν στη σύνταξη

Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και ο πληθωρισμός οδηγούν σε αύξηση του ποσού που πιστεύουν οι ενήλικες στις ΗΠΑ ότι θα κοστίσει μια άνετη συνταξιοδότηση.

Οι Αμερικανοί λένε ότι χρειάζονται 1,5 εκατ. δολάρια για να βγουν στη σύνταξη

Ολο και πιο μακρινός στόχος γίνεται η συνταξιοδότηση, καθώς τα υψηλά κόστη μειώνουν τους αμερικανικούς προϋπολογισμούς.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ένας μέσος άνθρωπος πιστεύει τώρα ότι χρειάζεται 1,5 εκατομμύριο δολάρια για να συνταξιοδοτηθεί με άνεση, δηλαδή σχεδόν 17 φορές περισσότερα από τα 88.400 δολάρια που έχουν βάλει στην άκρη κατά μέσο όρο οι καταθέτες, σύμφωνα με μελέτη της Northwestern Mutual.

Η διαφορά αυτή, αυξηµένη κατά 16% σε σχέση µε πέρυσι, αναδεικνύει τις προκλήσεις που έρχονται στο επίκεντρο, καθώς ο πληθυσµός άνω των 65 ετών στις ΗΠΑ αυξάνεται και οι Αµερικανοί αντιµετωπίζουν την προοπτική χρηµατοδότησης µεγαλύτερου χρόνου ζωής και πιθανών περικοπών στις παροχές κοινωνικής ασφάλισης.

"Ο "μαγικός αριθμός" των ανθρώπων είναι τώρα 50% υψηλότερος από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας", δήλωσε η Aditi Javeri Gokhale, επικεφαλής στρατηγικής της Northwestern Mutual. "Η εκτίναξη του κόστους ζωής ασκεί μεγαλύτερη πίεση στους καταναλωτές για προγραμματισμό και πειθαρχημένη αποταμίευση, και όλοι γνωρίζουν ότι θα χρειάζονται περισσότερα χρήματα καθώς θα ζουν περισσότερο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v