Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση με drones και πυραύλους κατά ισραηλινών στόχων εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ

Η οργάνωση απάντησε στον θάνατο αξιωματικού της Χεζμπολάχ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή χθες, Κυριακή, στον νότιο Λίβανο.

Επίθεση με drones και πυραύλους κατά ισραηλινών στόχων εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ

Aξιωματικός, στρατιωτικός της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε χθες, Κυριακή, από ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο το αυτοκίνητό του στο νότιο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ απάντησε με επιθέσεις drones και πυραύλων που στόχευαν ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις και οικισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη δολοφονία ενός ηγέτη της μονάδας πυραύλων της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο. Ο στρατός είπε ότι «αεροσκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισε ένα όχημα στην περιοχή Kunine στον Λίβανο στο οποίο οδηγούσε ο Αλ Ζέιν», προσθέτοντας ότι «εξολοθρεύθηκε». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο Αλ Ζέιν ήταν σημαντικός διοικητής στη μονάδα αντιαρματικών πυραύλων της Δύναμης Ραντυάν στη Χεζμπολάχ»

Από την άλλη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στόχευσε με βλήματα πυροβολικού τους στρατώνες Ραμίμ και με πυραύλους «Μπουρκάν» την τοποθεσία Αλ-Μαλικίγια, επιβεβαιώνοντας ότι επιτεύχθηκαν άμεσα χτυπήματα και στους δύο στόχους.

Το Ισραηλινό Channel 12 μετέδωσε ότι δύο πύραυλοι έπεσαν στα υψώματα Ραμίμ στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ οι σειρήνες ήχησαν στο Μαργκαλιότ και το Κυριάτ Σμονά στην Άνω Γαλιλαία στα σύνορα με τον Λίβανο.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού είπε ότι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε από σκάγια από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο στην περιοχή Κυριάτ Σμονά στην Άνω Γαλιλαία.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι παρακολούθησε την εκτόξευση πυραύλων από τον Λίβανο προς το Μαργκαλιότ και το Αλ-Μαλικίγια στην Άνω Γαλιλαία και βομβάρδισε την πηγή της εκτόξευσης.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίσης ότι οι μαχητές της πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση με drones στη νέα θέση πυροβολικού «Μπάρκχτα» και σε μια ανάπτυξη στρατιωτών κοντά της στα κατεχόμενα λιβανέζικα αγροκτήματα Σίμπαα, και πέτυχαν απευθείας πλήγματα και στα δύο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένα drone εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο και προσγειώθηκε στην περιοχή Ερμών, χωρίς να προκληθούν θύματα. Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε προηγουμένως εντός των κατεχόμενων συριακών εδαφών στα Υψίπεδα του Γκολάν, η οποία αντηχούσε στα χωριά και τις πόλεις των περιοχών Μαρζαγιούν και Χασμπαγια. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αποδείχθηκε ότι ξεκίνησε Drone από τον Λίβανο προς μια ισραηλινή τοποθεσία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v