Προσφορά για την εξαγορά της WeWork υπέβαλαν ο Adam Neumann και οι συνεργάτες του, μετά την κήρυξη πτώχευσης, προσφέροντας πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια. Ενας από τους πιο αμφιλεγόμενους ιδρυτές του τεχνολογικού κόσμου βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ανάκτηση του ελέγχου της ταλαιπωρημένης από καιρό νεοσύστατης επιχείρησής του.
Ο Neumann και η εταιρεία ακινήτων του, Flow, είχαν συγκεντρώσει ένα πακέτο χρηματοδότησης για την εταιρεία co-working, ανέφερε το Bloomberg News τον Φεβρουάριο. Η Wall Street Journal ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο Neumann προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία για πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
«Πριν από δύο εβδομάδες, ένας συνασπισμός χρηματοδοτικών εταίρων -οι ταυτότητες των οποίων είναι γνωστές στη WeWork και στους συμβούλους της- υπέβαλε μια πιθανή προσφορά για σημαντικά περισσότερα από όσα ανέφερε η Wall Street Journal», δήλωσε εκπρόσωπος της Flow.
Η προσφορά προσθέτει άλλο ένα δραματικό κεφάλαιο στο έπος της WeWork και του χαρισματικού ιδρυτή της, που αποτελεί αντικείμενο βιβλίων, podcasts, τηλεοπτικής σειράς και κινηματογραφικής ταινίας. Η εταιρεία-γίγαντας του co-working έφθασε σε μια μέγιστη αποτίμηση 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έγινε η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια γραφείων στο Μανχάταν.
Ωστόσο, η επιχείρηση κατέρρευσε μετά την προσπάθειά της να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 2019, αποκαλύπτοντας τεράστιες ζημίες και αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές πρακτικές. Ο Neumann παραιτήθηκε την ίδια χρονιά σε μια προσπάθεια να σώσει την εταιρεία, αλλά τα ακριβά μισθώματα γραφείων της WeWork και τα λουκέτα της εποχής Covid βάρυναν τα οικονομικά της μεγέθη.
Οπως θυμίζουν οι Financial Times, η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης πέρυσι, καταγράφοντας 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις και 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.
Η εταιρεία που ξεκίνησε να φέρει επανάσταση στα ακίνητα γραφείου δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τις ακριβές μισθώσεις που είχε υπογράψει πριν από την πανδημία της Covid-19 και της αδύναμης πληρότητας, καθώς η υβριδική εργασία κέρδιζε δημοτικότητα.