Mea culpa Γέλεν για τον «προσωρινό» πληθωρισμό

Μετανιώνω που είπα ότι ο πληθωρισμός θα είναι προσωρινός, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Mea culpa Γέλεν για τον «προσωρινό» πληθωρισμό

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στο Fox News ότι έκανε λάθος που αποκάλεσε τον πληθωρισμό προσωρινό. 

«Μετανιώνω που είπα ότι θα είναι προσωρινός» ανέφερε η κα. Γέλεν για τον πληθωρισμό. «Έχει κατέβει προς τα κάτω αλλά προσωρινός σημαίνει μερικές εβδομάδες ή μήνες για τους περισσότερους ανθρώπους» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Γέλεν υποστήριξε ότι αναμένει ότι τα ενοίκια για κατοικίες θα υποχωρήσουν τη φετινή χρονιά, λέγοντας ότι είναι το στοιχείου που συμβάλλει περισσότερο στον πληθωρισμό. 

Η πρώην πρόεδρος της Fed σημείωσε ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να περάσουν οι αλλαγές στα επίπεδα των ενοικίων στον δείκτη τιμών καταναλωτή. 

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v