Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ: Ο Νετανιάχου κινδυνεύει να χάσει την εξουσία

Σε κίνδυνο βρίσκεται η επιβίωση του Νετανάχιου ως ηγέτου του Ισραήλ σύμφωνα με έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Πιθανός ο σχηματισμός μιας πιο μετριοπαθούς κυβέρνησης.

Υπηρεσίες πληροφοριών ΗΠΑ: Ο Νετανιάχου κινδυνεύει να χάσει την εξουσία

Το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι αμφίβολο, σύμφωνα με αξιολόγηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που επικαλείται τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ και το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών. 

Τα συμπεράσματα για την επισφαλή πολιτική θέση του Νετανιάχου περιλαμβάνονται στην έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών για «την αξιολόγηση απειλών» που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

«Η επιβίωση του Νετανιάχου ως ηγέτη καθώς και του κυβερνητικού συνασπισμού του που αποτελείται από ακροδεξιά και υπερορθόδα κόμματα μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο» τονίζεται στην έκθεση. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έκθεση προσθέτη ότι βαθαίνει η δυσπιστία απέναντι στον Νετανιάχου μεταξύ των ισραηλινών πολιτών. 

Η στήριξη στον Νετανιάχου έχει καταρρεύσει στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με το ακροδεξιό κόμμα Λικούντ και τον κυβερνητικό συνασπισμό να αναμένεται να χάσουν πολλές έδρες σε οποιαδήποτε νέα εκλογική αναμέτρηση. 

Η έκθεση τονίζει ότι μια «διαφορετική, πιο μετριοπαθής κυβέρνηση» είναι πιθανό να σχηματιστεί μετά από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v