Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμάς: Επτά όμηροι νεκροί στη Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Στην άλλη πλευρά του μεσανατολικού μετώπου, συνταγματάρχης των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκε στη Συρία, από πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Χαμάς: Επτά όμηροι νεκροί στη Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Επτά όμηροι που κρατούνταν στη Γάζα σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού στον θύλακα από τον ισραηλινό στρατό, δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των ταξιαρχιών αλ-Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς. Δεν έγινε αμέσως σαφές πότε πέθαναν οι επτά, μεταδίδει το Reuters.

Οι Ταξιαρχίες επιβεβαίωσαν στην ανάρτησή τους στο Telegram ότι περισσότεροι από 70 όμηροι έχουν σκοτωθεί λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

Στην άλλη πλευρά του μεσανατολικού μετώπου, μέλος του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, που υπηρετούσε ως στρατιωτικός σύμβουλος στη Συρία, σκοτώθηκε σήμερα σε πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο IRNA.

Άλλα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο συνταγματάρχης Ρεζά Ζαρεΐ σκοτώθηκε μαζί με δύο μαχητές της Χεζμπολάχ, της λιβανέζικης οργάνωσης που στηρίζεται από την Τεχεράνη.

Ο Ζαρεΐ σκοτώθηκε από πλήγμα σε κτίριο που χρησιμοποιούν οι ιρανικές δυνάμεις στην περιοχή Ταρτούς, είπε στο πρακτορείο Reuters υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της συμμαχίας που στηρίζει την κυβέρνηση της Συρίας.

Όταν ρωτήθηκε για το πλήγμα, ο ισραηλινός στρατός απάντησε ότι δεν σχολιάζει ξένα ρεπορτάζ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν περιορίσει τις αποστολές ανώτερων αξιωματικών τους στη Συρία, λόγω σειράς φονικών ισραηλινών επιδρομών. Βασίζονται περισσότερο στις συμμαχικές, σιιτικές πολιτοφυλακές για να διατηρήσουν την ισχύ τους στην περιοχή.

Το Ισραήλ πλήττει κυρίως περιοχές γύρω από τη Δαμασκό. Τα πλήγματα στην Ταρτούς είναι σπάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v