Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας

Λίγη ώρα αφότου αποχώρησαν μετά από μια εβδομάδα επιχειρήσεων στο μεγάλο νοσοκομειακό συγκρότημα, εισέβαλαν ξανά.

Νέα εισβολή του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Νάσερ της Γάζας

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν ξανά απόψε στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, λίγη ώρα αφότου αποχώρησαν – προσωρινά, όπως αποδείχθηκε –, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε ότι το νοσοκομείο Νάσερ – το δεύτερο μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα – υποχρεώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να αναστείλει τη λειτουργία του εξαιτίας της εφόδου ισραηλινών στρατιωτών την 15η Φεβρουαρίου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς που κρύβονταν στο νοσοκομείο Νάσερ, κάποιοι εκ των οποίων προσποιούνταν ότι ήταν μέλη του ιατρικού προσωπικού, όπως υποστήριξε, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες με όπλα που λέει ότι βρέθηκαν εκεί.

Η Χαμάς αρνείται ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία για να οργανώσει από κει τις επιχειρήσεις της, και δηλώνει ότι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ αποτελούν πρόσχημα για την καταστροφή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις αποχώρησαν σήμερα από το νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς, μια εβδομάδα μετά την έφοδό τους στο κτιριακό συγκρότημα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα είχε υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία του, εξαιτίας της εφόδου ισραηλινών στρατιωτών την 15η Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v