Αύξηση κερδών κατά 6,3% για την Santander

Με κέρδη της τάξεως του 6,3% ολοκλήρωσε το τέταρτο τρίμηνο η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας Santander Central Hispano, ενώ σε ετήσια βάση τα κέρδη της υποχώρησαν (9,7%) για πρώτη φορά κατά τα τελευταία 15 έτη.

Αύξηση κερδών κατά 6,3% για την Santander
Αυξημένα κατά 6,3% ήταν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία και στη Λατινική Αμερική, Santander Central Hispano, ως αποτέλεσμα της περικοπής των δαπανών και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 525 εκατ. ευρώ, ή 11 σεντς ανά μετοχή, από 494 εκατ. ευρώ, ή 11 σεντς ανά μετοχή που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ωστόσο, τα ετήσια κέρδη μειώθηκαν κατά 9,7%, υποχωρώντας στα 2,25 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της τράπεζας Εμίλιο Μπότιν προχώρησε πέρσι στην πώληση περιουσιακών στοιχείων, η αξία των οποίων ξεπέρασε τα 7 δισ. δολάρια, καθώς η σημαντική υποχώρηση των νομισμάτων της Βραζιλίας και της Αργεντινής εξανέμισε τόσο τα κέρδη, όσο και το κεφάλαιο της εταιρίας.

Η τράπεζα μειώνει το προσωπικό της και αναδιαρθρώνει τον τομέα λιανικής τραπεζικής στην Ισπανία, όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας προβλέπεται ότι θα είναι σχεδόν οι διπλάσιοι σε ποσοστό από τους μέσους ρυθμούς που αναμένονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v