Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίεβο: Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink

Η SρaceX, η εταιρεία πίσω από τη Starlink, έχει δηλώσει ότι δεν διαθέτει τις υπηρεσίες της στη ρωσική κυβέρνηση ή τις ένοπλες δυνάμεις της.

Κίεβο: Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink

Οι σρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι επιβεβαίωσαν τη χρήση τερματικών της υπηρεσίας δορυφορικού ίντερνετ Starlink από ρωσικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ως απόδειξη οι ουκρανικές υπηρεσίες δημοσίευσαν ηχητικό απόσπασμα συζήτησης μεταξύ δύο ρώσων στρατιωτών. 

Τη χρήση των τερματικών της Starlink του Έλον Μασκ από τις ρωσικές δυνάμεις ανέφερε πρώτο το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Militarnyi, επικαλούμενο μηχανικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. 

Η SρaceX, η εταιρεία πίσω από τη Starlink, έχει δηλώσει ότι δεν διαθέτει τις υπηρεσίες της στη ρωσική κυβέρνηση ή τις ένοπλες δυνάμεις της και ότι θα λάβει μέτρα για να απενεργοποιήσει τα τερματικά αν χρησιμοποιούνται από μη εξουσιοδοτημένα μέρη. 

«Η Starlink δεν είναι ενεργή στη Ρωσία, το οποίο σημαίνει ότι η υπηρεσία δεν λειτουργεί σε αυτή τη χώρα. H SρaceX δεν πούλησε ποτέ υπηρεσίες της Starlink στη Ρωσία, ούτε έχει παραδώσει εξοπλισμό στη Ρωσία» ανέφερε η εταιρεία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v