Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Ενεση €3,5 εκατ. για να μην καταρρεύσει η UNRWA

Ο ΥΠΕΞ δήλωσε ότι κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση της Χαμάς 12 υπάλληλοι – εννέα από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί και ένας έχει ήδη πεθάνει- σε σύγκριση με τους 30.000 ανθρώπους που εργάζονται στην υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ.

Ισπανία: Ενεση €3,5 εκατ. για να μην καταρρεύσει η UNRWA

Η Ισπανία θα κινητοποιήσει επειγόντως 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να συντηρήσει τις βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), αφού δώδεκα χώρες έχουν ήδη περικόψει τη χρηματοδότησή της λόγω της φερόμενης συμμετοχής δώδεκα υπαλλήλων της στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο ΥΠΕΞ, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες. Η Ισπανία, είχε ήδη αποστασιοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Ιαπωνία, οι οποίες έχουν αναστείλει τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, διασφαλίζοντας ότι η Ισπανία θα διατηρήσει τη σχέση της με την UNRWA.

Σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, μεταδίδει η ΕΡΤ και ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την υπηρεσία του ΟΗΕ μπροστά στον «σοβαρό κίνδυνο να παραλύσουν οι ανθρωπιστικές της δραστηριότητες στη Γάζα σε λίγες μόνο εβδομάδες».

Το επιχείρημα του επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας είναι ότι αυτοί που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση της Χαμάς είναι δώδεκα υπάλληλοι της UNRWA – εννέα από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί και ένας έχει ήδη πεθάνει- σε σύγκριση με τους 30.000 ανθρώπους που εργάζονται για την συγκεκριμένη υπηρεσία του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v