Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εβδομάδες επιθέσεων» στη Μέση Ανατολή ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τα αντίποινα της Ουάσιγκτον μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία, σύμφωνα με το NBC News. Το «πακέτο» περιλαμβάνει μέχρι και κυβερνοεπιθέσεις.

«Εβδομάδες επιθέσεων» στη Μέση Ανατολή ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τους στόχους για αντίποινα εναντίον των υποστηριζόμενων από το Ιράν ομάδων που ευθύνονται για την επίθεση στην Ιορδανία το περασμένο Σαββατοκύριακο, η οποία οδήγησε στον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών, αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον τα περιγράφουν ως «εκστρατεία» που θα μπορούσε να διαρκέσει «εβδομάδες».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, οι στόχοι αναμένεται να περιλαμβάνουν ιρανικούς στόχους εκτός Ιράν και η εκστρατεία θα περιλαμβάνει τόσο κινητικά χτυπήματα όσο και κυβερνοεπιχειρήσεις. Οι στόχοι είναι πιθανό να βρίσκονται σε πολλά μέρη, σε πολλές χώρες και τοποθεσίες.

Ο Μπάιντεν δήλωσε προχθές ότι είχε αποφασίσει πώς θα αντιδράσει για την επίθεση σε βάση στην Ιορδανία, η οποία σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιωτικούς. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μόλις αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο για να συμμετάσχει σε προεκλογική εκστρατεία στην Φλόριδα, δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για την απόφασή του, η οποία λήφθηκε μετά από διαβουλεύσεις με υψηλόβαθμους συμβούλους του στον Λευκό Οίκο.

Είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάζονται έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, απαντώντας σε δηλώσεις άλλων αξιωματούχων ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο με το Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v