Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυτική Όχθη: Νεκροί πέντε Παλαιστίνιοι από ισραηλινές επιδρομές

Σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων με 5 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Σε 6.370 ανέρχεται ο αριθμός των συλληφθέντων από τότε που άρχισε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς. Πάνω από 360 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Δυτική Οχθη.

Δυτική Όχθη: Νεκροί πέντε Παλαιστίνιοι από ισραηλινές επιδρομές

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σειράς στρατιωτικών επιχειρήσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Ένας άμαχος σκοτώθηκε από πυρά» στην πόλη Σιλουάντ, στην κεντρική Δυτική Όχθη, αυξάνοντας σε πέντε τον αριθμό των νεκρών σήμερα, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ένας μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Σιλουάντ επιβεβαίωσε τον θάνατο του 19χρονου Αμπντούλ Ραχμάν Χαμέντ, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο ανακοίνωσε τον θάνατο δύο ανδρών στην Ντούρα, στον νότο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι διεξήγαγε «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, «ξέσπασε βίαιη ταραχή, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 80 άνθρωποι. Πέτρες εκσφενδονίστηκαν προς τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν ανοίγοντας πυρ».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο του 16χρονου Ράνι Γιάσερ Χάλαφ αλ-Σάερ, ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις κατοχής στην Τεκόα, στον νότο. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στρατιώτες «σκότωσαν έναν τρομοκράτη που προσπαθούσε να τους επιτεθεί με αιχμηρό αντικείμενο ενώ φρουρούσαν την περιοχή».

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο του 21χρονου Θαέρ Νάιμ-Χάμο, κατοίκου της Αλ-Γιαμούν, κοντά στην Τζενίν (βόρεια). Κάτοικοι έκαναν λόγο για συλλήψεις και συγκρούσεις μέσα στη νύχτα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συλλόγου των Παλαιστινίων κρατουμένων, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τη χθεσινή νύχτα, Κυριακής προς Δευτέρα, 40 Παλαιστίνιους σε αρκετές περιοχές, αυξάνοντας σε 6.370 τον αριθμό των συλληφθέντων από τότε που άρχισε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v