Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: To λάθος που οδήγησε στον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία

Τα περιστατικά που οδήγησαν στην πρώτη απώλεια Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Τι ανέφεραν αξιωματούχοι. H εμπλοκή του Ιράν.

WSJ: To λάθος που οδήγησε στον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών στην Ιορδανία

Οι ΗΠΑ δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τη φονική επίθεση σε αμερικανικό στρατιωτικό φυλάκιο στην Ιορδανία επειδή το εχθρικό drone πλησίασε τον στόχο του την ίδια στιγμή που αμερικανικό drone επέστρεφε στη βάση, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Wall Street Journal τη Δευτέρα.

Η επιστροφή του αμερικανικού drone οδήγησε σε σύγχυση σχετικά με το αν το εισερχόμενο drone ήταν φιλικό ή εχθρικό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των αξιωματούχων. 

Το εχθρικό drone απογειώθηκε από το Ιράκ από ομάδα ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Το φυλάκιο βρίσκεται στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα του Ιράκ-Συρίας.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωση τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν βρει ακόμη στοιχεία ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση, η οποία σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Η επίθεση είναι μια σημαντική κλιμάκωση της ήδη τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Είναι οι πρώτες απώλειες αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν και δρουν στη Συρία και το Ιράκ», είπε ο Μπάιντεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v