Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμάς: Περίμεναν στην ουρά για φαγητό και οι Ισραηλινοί τους έκαναν κομμάτια

«Η ισραηλινή κατοχή διέπραξε νέο μακελειό εναντίον πεινασμένων ανθρώπων», σκοτώνοντας 20 και τραυματίζοντας 150, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Χαμάς: Περίμεναν στην ουρά για φαγητό και οι Ισραηλινοί τους έκαναν κομμάτια

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκότωσε 20 ανθρώπους, οι οποίοι περίμεναν στην ουρά, στην έξοδο της πόλης της Γάζας, προκειμένου να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Η ισραηλινή κατοχή διέπραξε νέο μακελειό εναντίον χιλιάδων πεινασμένων», σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας 150, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου. Η Ισλαμική Τζιχάντ, έτερη παλαιστινιακή οργάνωση, ανέφερε από την πλευρά της πλήγματα από «οβίδες πυροβολικού και ρουκέτες».

Ερωτηθείς σχετικά ο ισραηλινός στρατός δεν έχει απαντήσει προς το παρόν.

Μάρτυρες που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνουν πως στοχοθετήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.

Στη Γάζα ασθενοφόρα, με τις σειρήνες τους να ηχούν, συνέρρεαν προς τα επείγοντα του νοσοκομείου Αλ Σίφα, αναφέρουν δημοσιογράφοι του AFP, μεταδίδοντας εικόνες με δεκάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους στο νοσοκομείο και γιατρούς να φροντίζουν πολλούς τραυματίες που κείτονται στο πάτωμα.

«Οι άνθρωποι είχαν πάει να αναζητήσουν τρόφιμα και αλεύρι, γιατί δεν είχαν τίποτα να φάνε. Και ξαφνικά, έφτασαν άρματα μάχης και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Τους κομμάτιασαν», περιγράφει ο Άμπου Άτα Μπασάλ, συγγενής τραυματία.

«Πήγαμε να αναζητήσουμε αλεύρι και μας βομβάρδισαν», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Ρίφι, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι και το πόδι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v