Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκροί 24 Ισραηλινοί σε παγιδευμένα κτίρια στη Γάζα

Ηταν ο χειρότερος απολογισμός θανάτων μέσα σε μία μέρα για τον στρατό, από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς τον Οκτώβριο. «Τα κτίρια πιθανότατα εξερράγησαν από πυρομαχικά που οι δυνάμεις μας έστησαν εκεί για να τα ανατινάξουν».

Νεκροί 24 Ισραηλινοί σε παγιδευμένα κτίρια στη Γάζα

Το Ισραήλ ενημέρωσε ότι 24 από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη Γάζα τη Δευτέρα. Ηταν ο χειρότερος απολογισμός θανάτων μιας ημέρας για τον στρατό, από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς τον Οκτώβριο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, γύρω στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα στην κεντρική Γάζα, μαχητές πυροβόλησαν εναντίον ενός ισραηλινού τανκ και, την ίδια ώρα, σημειώθηκαν τεράστιες εκρήξεις σε δύο κοντινά κτίρια, δήλωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων την Τρίτη.

«Τα κτίρια κατέρρευσαν ως αποτέλεσμα αυτής της έκρηξης, ενώ οι περισσότεροι στρατιώτες βρίσκονταν μέσα και γύρω από αυτά», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Τα κτίρια πιθανότατα εξερράγησαν από πυρομαχικά που οι δυνάμεις μας έστησαν εκεί για να ανατινάξουν τα κτίρια και την τρομοκρατική υποδομή στην περιοχή».

Οι ισραηλινές δυνάμεις προελαύνουν βαθύτερα στο νότιο και κεντρικό τμήμα της Γάζας και οι μάχες παραμένουν έντονες. Περίπου 200 Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί στη Γάζα πριν από το τελευταίο περιστατικό, σύμφωνα με τον στρατό.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις για να τερματίσει τις μάχες και να καταλήξει σε διπλωματική συμφωνία με τη Χαμάς -η οποία έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση- για την απελευθέρωση περισσότερων από 100 ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η ομάδα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς και να απελευθερωθούν όλοι οι αιχμάλωτοι.

Η Χαμάς σκότωσε περίπου 1.200 ανθρώπους, όταν οι μαχητές της εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ από τη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου. Οι βομβαρδισμοί και η χερσαία επίθεση του Ισραήλ έχουν σκοτώσει περισσότερους από 25.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνει η Χαμάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v