Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τους Χούθι τρομοκρατική οργάνωση

Οι επιθέσεις των Χούθι σε στρατιωτικά και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εμπίπτουν στον ορισμό της τρομοκρατίας, τόνισε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν.

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν τους Χούθι τρομοκρατική οργάνωση

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαρακτήρισε ξανά την Τετάρτη τους Υεμενίτες αντάρτες Χούθι τρομοκρατική οντότητα, μετά τη σειρά επιθέσεών τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ανακοίνωση έγινε μια ημέρα αφού οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα πλήγματα στην Υεμένη, βάζοντας στο στόχαστρο τέσσερις πυραύλους των Χούθι.

Ήταν η τρίτη αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της εβδομάδας εναντίον των Χούθι, που βάζουν πλέον συστηματικά στο στόχαστρο πλοία στα ανοικτά της φτωχότερης χώρας της αραβικής χερσονήσου.

«Τους τελευταίους μήνες, μαχητές Χούθι με έδρα την Υεμένη έχουν εμπλακεί σε άνευ προηγουμένου επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και πλοίων που εκτελούν διεθνή εμπορικά δρομολόγια. Αυτές οι επιθέσεις εμπίπτουν στον κλασικό ορισμό της τρομοκρατίας. Έχουν θέσει σε κίνδυνο προσωπικό των ΗΠΑ, ναυτικούς και εταίρους μας, έχουν θέσει σε κίνδυνο το παγκόσμιο εμπόριο και έχουν απειλήσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας» δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v