Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 23.400 νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 65.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και 290.000 έχουν υποστεί ζημιές. Το Ισραήλ έχει μπλοκάρει βασικές ιατρικές προμήθειες, συσκευές καθαρισμού νερού.

Πάνω από 23.400 νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Τουλάχιστον 23.469 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 59.604 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Τουλάχιστον το 70% είναι γυναίκες και παιδιά.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι 65.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και 290.000 έχουν υποστεί ζημιές.

Μετά από ανάλυση εικόνων από δορυφόρους, οι ειδικοί εκτιμούν ότι περίπου τα δύο τρίτα όλων των κατασκευών στη βόρεια Γάζα έχουν καταστραφεί.

Το Ισραήλ έχει μπλοκάρει βασικές ιατρικές προμήθειες, συσκευές καθαρισμού νερού, ακόμη και στύλους για τις σκηνές, σταματώντας στην είσοδο της Γάζας τα φορτηγά βοήθειας.

Η παλαιστινιακή υπηρεσία αρωγής των Ηνωμένων Εθνών εκτίμησε αυτή την εβδομάδα ότι 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι εσωτερικά στη Γάζα — το 85% του πληθυσμού. 

Οικογένειες που θρηνούν στα νεκροτομεία, ένας πληθυσμός εξαντλημένος, τρομοκρατημένος, συνοικίες μεταμορφωμένες σε ερείπια, σύστημα υγείας σε κατάρρευση, ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς έχει ρημάξει τη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν έχουν περάσει παρά εκατό ημέρες, αλλά μοιάζουν σαν εκατό χρόνια», λέει ο Αμπντουλαζίζ Σααντάτ, που, όπως και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, έχει εγκαταλείψει το σπίτι του και ζει σε αυτοσχέδιο καταυλισμό στην Ράφα, όπου την νύκτα το κρύο είναι τσουχτερό.

Ο μικρός πυκνοκατοικημένος παραλιακός θύλακας είναι αγνώριστος. Ολόκληρες, συνήθως πολύβουες, συνοικίες έχουν μετατραπεί σε ερείπια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v