Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ισραηλινό μικροσκόπιο νέα πρόταση του Κατάρ για ειρήνη στη Γάζα

Προβλέπει ότι το Τελ Αβίβ θα επιτρέψει τη φυγή των ηγετών της Χαμάς εκτός Γάζας με αντάλλαγμα τη σταδιακή απελευθέρωση όλων των ομήρων, αλλά και την εξ ολοκλήρου απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα.

Στο ισραηλινό μικροσκόπιο νέα πρόταση του Κατάρ για ειρήνη στη Γάζα

Την εξορία των ηγετών της Χαμάς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση όλων των ομήρων προβλέπει πρόταση του Κατάρ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε το Channel 13, ειρηνευτικό σχέδιο που υποστηρίζεται από το Κατάρ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να συζητηθεί από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο της χώρας απόψε, προβλέπει ότι το Ισραήλ θα επιτρέψει τη φυγή των ηγετών της Χαμάς εκτός Γάζας με αντάλλαγμα τη σταδιακή απελευθέρωση όλων των ομήρων, αλλά και την εξ ολοκλήρου απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα.

Ισραηλινοί κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ο στρατός δεν θα σταματήσει να πολεμά μέχρι να εξαρθρωθεί η Χαμάς στη Γάζα, γράφουν οι Times of Israel. Από την άλλη, σύμφωνα με το Sky News, η ισλαμιστική οργάνωση διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί καμία πρόταση ειρήνης αν δεν προβλέπει απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων στο Ισραήλ και αν την αποκλείει από τη μελλοντική διακυβέρνηση στη Γάζα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι τόνισε πως για την παράδοση περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας απαιτείται η «αποφασιστική στάση» της διεθνούς κοινότητας, η οποία πρέπει να ασκήσει πιέσεις με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, μεταδίδει το ΑΠΕ, υποδέχθηκε στην Άκαμπα τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Κατά τη συνάντησή τους, οι τρεις ηγέτες απέρριψαν οποιεσδήποτε προτάσεις ή πρωτοβουλίες αποσκοπούν στη «διάλυση του παλαιστινιακού αγώνα», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v