Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Νέοι κανόνες για το καθεστώς των εργαζομένων στις online πλατφόρμες

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει να δώσει δικαιώματα εργαζομένων πλήρους απασχόλησης σε περισσότερους απασχολούμενους στην «gig economy».

HΠΑ: Νέοι κανόνες για το καθεστώς των εργαζομένων στις online πλατφόρμες

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέσπισε νέο κανoνισμό που σκοπεύει να εντάξει περισσότερους εργαζομένους στη μισθοδοσία των εταιρειών, μια κίνηση που θα μπορούσε να επηρεάσει πολλούς κλάδους, κυρίως όμως αφορά τις εταιρείες διαμοιρασμού διαδρομών και διανομής τροφίμων, όπως οι Uber και DoorDash.

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο, θα επιβάλει αυστηρότερα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό των εργαζομένων ως ελεύθερων επαγγελματιών. 

Ο νέος κανονισμός θα μπορούσε να επηρεάσει εκατομμύρια εργαζομένους σε μια σειρά βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της εστίασης, των κατασκευών και των μεταφορών, αν και οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις μπορεί να επιχειρήσουν να κινηθούν νομικά για να μπλοκάρουν το μέτρο.

Ορισμένες από τις εταιρείες που φαίνεται να βρίσκονται στο στόχαστρο του νέου μέτρου της κυβέρνησης Μπάιντεν πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξει άμεσα το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

«Αυτός ο κανονισμός δεν αλλάζει ουσιαστικά τη νομοθεσία βάσει της οποίας λειτουργούμε και δεν θα επηρεάσει την ταξινόμηση του ενός εκατομμυρίου Αμερικανών που στρέφονται στην Uber για να βγάλουν χρήματα με ευελιξία», ανέφερε σε ανακοίνωση η Uber.

Ομοίως, η DoorDash ανακοίνωσε ότι είναι βέβαιο ότι οι οδηγοί ταξινομούνται σωστά ως ελεύθεροι επαγγελματίες. «Δεν αναμένουμε ότι αυτός ο κανόνας θα προκαλέσει αλλαγές στην επιχείρησή μας», ανέφερε η εταιρεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v