Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών βλέπει αναλυτής της JP Morgan

Θα επικαλεστεί λόγους υγείας, καθώς καταγράφει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα δημοφιλίας, εκτιμά ο Michael Cembales. Το σενάριο εντάσσεται στη «δεκάδα των πιθανών εκπλήξεων για το 2024».

Απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών βλέπει αναλυτής της JP Morgan

Δυναμώνουν οι ψίθυροι, που εξάλλου σέρνονται εδώ και μήνες και στους δύο πόλους του αμερικανικού πολιτικού συστήματος, ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ενδεχομένως θα αποσυρθεί από την κούρσα των φετινών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, καθώς σκουραίνουν τα πράγματα και εντείνεται η κριτική τόσο εξαιτίας της ηλικίας του όσο και των χαμηλών δημοσκοπικών πτήσεων που καταγράφει. Τελευταίος «χτύπησε» κορυφαίος αναλυτής της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, που τονίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν πρέπει καθόλου να αποκλειστεί.

Ο Michael Cembales, επικεφαλής της JP Morgan Asset & Wealth Management για τη στρατηγική αγορών και επενδύσεων, περιλαμβάνει την αποχώρηση του Μπάιντεν από τον προεκλογικό αγώνα στη δεκάδα των πιθανών εκπλήξεων του 2024, σύμφωνα με το συντηρητικό αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Ο Cembales δεν διευκρίνισε πόσο πιθανές βλέπει τις 10 εκπλήξεις-προβλέψεις του. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο Μπάιντεν πιθανώς θα αποσυρθεί από την κούρσα κάποια στιγμή μεταξύ της λεγόμενης Σούπερ Τρίτης για την επιλογή εκλεκτόρων, δηλαδή της 5ης Μαρτίου, και των εκλογών του Νοεμβρίου, επικαλούμενος λόγους υγείας. Κατόπιν, εκτιμά, η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών θα επιλέξει έτερο υποψήφιο ως αντικαταστάτη του Μπάιντεν.

«Ο Μπάιντεν σημειώνει χαμηλή αποδοχή για πρόεδρο, με δημιουργία θέσεων εργασίας κατά 10% από την ορκωμοσία του, αν και αυτή συνέπεσε με το μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας», γράφει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Cembales εκτιμά ότι ο Μπάιντεν θα αποσυρθεί από τις εκλογές του 2024.

Ο στρατηγικός αναλυτής τόνισε ότι σε σημείωμα που έγραψε τον περασμένο Νοέμβριο ανέφερε τι θα συνέβαινε, εάν είτε ο Μπάιντεν είτε ο Τραμπ, «δύο ηλικιωμένοι πολίτες», αποχωρούσαν για λόγους υγείας. Στο υποθετικό παράδειγμά του, έβαλε τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ως υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία και αντικαταστάτη του Μπάιντεν. 

Η πλευρά Μπάιντεν-Χάρις δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Fox Business για σχολιασμό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v