Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρει εφέδρους από τη Γάζα το Ισραήλ

Με στόχο να περιοριστούν οι απώλειες στην οικονομία επιτρέπει σε εφέδρους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Πληροφορίες και για απόσυρση κάποιων αρμάτων μάχης.

Αποσύρει εφέδρους από τη Γάζα το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να αποσύρει μονάδες από τη Γάζα, κίνηση που μπορεί να υποδηλώνει ότι έχει ξεκινήσει μια νέα φάση του πολέμου, παρότι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η σύγκρουση απέχει πολύ από το να τελειώσει.

«Κάποιοι από τους εφέδρους θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους και στην εργασία τους αυτή την εβδομάδα», δήλωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων.

Η απόφαση να μετακινηθούν στρατιώτες από τη Γάζα «θα ελαφρύνει σημαντικά το βάρος στην οικονομία και θα τους επιτρέψει να συγκεντρώσουν δυνάμεις για τις επερχόμενες κινήσεις», καθώς οι μάχες αναμένεται να συνεχιστούν το 2024.

Ο δηλωμένος στόχος του IDF είναι να «εξαρθρώσει τις στρατιωτικές και διοικητικές δυνατότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», κάτι που δεν είναι εύκολο σε ένα πυκνοκατοικημένο αστικό τοπίο που προστατεύει τους μαχητές και βοηθά την απόκρυψη των ομήρων.

Το Ισραήλ απέσυρε άρματα μάχης από ορισμένες περιοχές της πόλης της Γάζας χθες Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της αλλαγής τακτικής και της μείωσης του αριθμού των στρατευμάτων, μετέδωσε το Reuters. Αλλά οι μάχες μαίνονταν αλλού στον παλαιστινιακό θύλακα μαζί με έντονους βομβαρδισμούς.

Οι μάχες στα βόρεια της λωρίδας έχουν περιοριστεί, αν και στο νότο συνεχίζουν να μαίνονται καθώς το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει τη Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα για 16 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v