Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν το 2022, παραδέχεται ο Μπένετ

Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ πρέπει να θέσουν τον ξεκάθαρο στόχο να ανατρέψουν το κακό καθεστώς του Ιράν, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής και ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου.

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν το 2022, παραδέχεται ο Μπένετ

Ο Ναφτάλι Μπένετ, πρωθυπουργός του Ισραήλ από τις 13 Ιουνίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2022, παραδέχτηκε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Wall Street Journal ότι το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από την επίθεση σε ιρανική βάση και τη δολοφονία ενός ανώτερου διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

"Έδωσα εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ να υποχρεώσουν την Τεχεράνη να πληρώσει την απόφασή της να υποστηρίξει τον τρόμο. Αρκετή ατιμωρησία", έγραψε ο Μπένετ. "Αφού το Ιράν εξαπέλυσε δύο αποτυχημένες επιθέσεις UAV στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο του 2022, το Ισραήλ κατέστρεψε μια βάση UAV στο ιρανικό έδαφος. Τον Μάρτιο του 2022, η τρομοκρατική μονάδα του Ιράν προσπάθησε να σκοτώσει Ισραηλινούς τουρίστες στην Τουρκία και απέτυχε. Λίγο αργότερα, ο διοικητής αυτής της μονάδας εκτελέστηκε στο κέντρο της Τεχεράνης».

Το Ισραήλ σπάνια παραδέχεται δημόσια ότι επιτέθηκε απευθείας στο Ιράν, αλλά η Ισλαμική Δημοκρατία ήταν εδώ και καιρό στόχος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταδίδει η Jerusalem Post.

Οι πληρεξούσιοι του Ιράν στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν θεωρείται ευρέως ως το κύριο αποσταθεροποιητικό στοιχείο στη Μέση Ανατολή, διοχετεύοντας εκατομμύρια δολάρια, όπλα, στρατιωτική τεχνογνωσία και εκπαίδευση στη Χαμάς στη Γάζα, στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο και στους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη. 

Η Ισλαμική Δημοκρατία θεωρείται επίσης ως η κινητήρια δύναμη πίσω από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όταν 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 240 έγιναν όμηροι και οδηγήθηκαν στη Γάζα.

"Το ιρανικό καθεστώς βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσότερων προβλημάτων της Μέσης Ανατολής και μεγάλου μέρους του παγκόσμιου τρόμου", έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός. "Ωστόσο, ανεξήγητα, σχεδόν κανείς δεν το αγγίζει".

"Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ πρέπει να θέσουν τον ξεκάθαρο στόχο να ανατρέψουν το κακό καθεστώς του Ιράν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής και ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v