Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Παραδέχεται ότι σκότωσε αμάχους σε επιχείρηση στη Γάζα

Ο καταστροφικός αντίκτυπος της επίθεσης που έλαβε χώρα την Κυριακή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν είχε χρησιμοποιηθεί ο σωστός οπλισμός, δήλωσε ο IDF. Για «φρικτή σφαγή» που σκότωσε 70 ανθρώπους κάνει λόγο η Χαμάς.

Ισραήλ: Παραδέχεται ότι σκότωσε αμάχους σε επιχείρηση στη Γάζα

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε τον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι της κεντρικής Γάζας σκότωσε 70 ανθρώπους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κίντρα.

Οι εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από την επιδρομή το βράδυ της Κυριακής ήταν λάθος, παραδέχτηκε στρατιωτικός αξιωματούχος του IDF που μίλησε στο KAN news. Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν είχε χρησιμοποιηθεί ο σωστός οπλισμός, μεταδίδει η Jerusalem Post.

«Μια προκαταρκτική έρευνα αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, πρόσθετα κτίρια υπέστησαν ζημιές δίπλα στους στόχους που σχεδιαζόταν να πληγούν», ανακοίνωσε ο IDF, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για τις παράπλευρες απώλειες.

«Σφαγή σε γεμάτη πλατεία»

Αυτό που συμβαίνει στον καταυλισμό Μαγκάζι είναι σφαγή που διαπράττεται σε γεμάτη πλατεία, τόνισε ο αλ-Κίντρα.

Στο πλαίσιο αυτό η Χαμάς, η οποία διαχειρίζεται τις υποθέσεις στη Γάζα, εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την αεροπορική επιδρομή του Τελ Αβίβ ως «φρικτή σφαγή» και ως «ένα νέο έγκλημα πολέμου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v