Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκρήξεις κοντά σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Δύο περιστατικά ανοιχτά των ακτών της Υεμένης ανέφερε η βρετανική αρχή ναυσιπλοΐας. Πλοία και πληρώματα είναι ασφαλή. Αγνωστα λοιπά στοιχεία για την ταυτότητα των πλοίων, των φορτίων και των δρομολογίων τους.

Εκρήξεις κοντά σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, αναφέρθηκαν σήμερα, αφότου εθεάθησαν drone και πύραυλοι σε δύο διαφορετικά περιστατικά, έγινε γνωστό από βρετανική αρχή ναυσιπλοΐας.

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρατηρήθηκαν προτού σημειωθούν δύο εκρήξεις σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από ένα πλοίο, το οποίο έπλεε 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντέιντα στις δυτικές ακτές της Υεμένης, έκανε γνωστό η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Σ' ένα προφανώς άλλο περιστατικό, μια έκρηξη ακούστηκε και πύραυλοι εθεάθησαν σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από ένα πλοίο 60 ναυτικά μίλια από την Χοντέιντα, σύμφωνα με την αρχή. Άλλη μια έκρηξη αναφέρθηκε πως σημειώθηκε σε απόσταση 0,5 ναυτικών μιλίων από τον ίδιο πλοίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν εάν στα περιστατικά εμπλέκεται το ίδιο πλοίο, το οποίο δεν κατονόμασε η αρχή. Λεπτομέρειες για το φορτίο ή ένδειξη για το κατευθύνονταν ή από πού είχαν αποπλεύσει τα πλοία επίσης δεν δόθηκαν.

Και στα δύο περιστατικά, πλοίο και πλήρωμα είναι ασφαλή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η βρετανική αρχή δεν έκανε γνωστό από πού προήλθαν τα drone ή οι πύραυλοι και προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v